Avui obert: 09:00-13:00, 17:00-20:00
Demà obert: 09:00-13:00, 17:00-20:00

Positiu!!! I ara què?

Temps de lectura 4 min.
Positiu!!! I ara què?

29 Juny 2021

Positiu!!! I ara què?

Doncs ara toca cuidar-se. Per dintre i per fora. Des de les primeres setmanes d’embaràs hi ha canvis importants al cos. Les responsables són les hormones, la Gonadotropina Coriònica Humana (HCG), la progesterona, els estrògens i la Somatotropina Coriònica Humana (HPL) l’augment de les quals va encaminat a produir un embaràs correcte.
Els primers símptomes més o menys incòmodes: mareig, nàusees, cansament i somnolència van lligats als nivells d’aquestes, així com els canvis a la pell que es pateixen durant i després de l’embaràs.


CUIDAR-SE PER DINTRE

Durant l’embaràs hi ha un augment de les necessitats de vitamines, minerals i oligoelements.

•    Menjar sa: És important mantenir una alimentació el més saludable possible perquè els aliments que ingereix la mare són la font principal de nutrients del nadó.
S’ha d’augmentar el consum de fruites i verdures i mantenir una bona hidratació amb aigua i sucs.
Limitar la ingesta de greixos i incrementar la presència d’aliments rics en fibra  ens ajudarà a prevenir l’estrenyiment.
Utilitzar tècniques de cocció més sanes com la planxa o el forn i disminuir al màxim la presència de fregits i arrebossats ens ajuden a controlar el pes i a disminuir les molèsties digestives que es produeixen.
I per descomptat, reduir el consum de cafeïna i eliminar el de tabac i alcohol.

•    Suplements vitamínics:  Sempre prescrits pel teu especialista. L’ideal és començar uns tres mesos abans de la concepció o, si més no, quan decidim quedar-nos embarassades. Són rics en àcid fòlic, ferro, iode i altres vitamines i minerals. La presa d’àcid fòlic, per exemple, és important per la prevenció de malformacions al fetus, el ferro ajuda a la formació normal de glòbuls vermells i hemoglobina, i el iode  contribueix a la producció normal hormones tiroides.
El laboratori Ordesa comercialitza tota una línia destinada a la dona, dintre de la qual s’inclou DonnaPlus+ embarazo que és un complement especialment destinat a aquesta etapa.

•    Pràctica d’esport: De manera suau. Caminar una estona cada dia és beneficiós per mantenir l’augment de pes dintre dels límits recomanats. També servirà per estimular la circulació i prevenir problemes relacionats tipus inflor de cames.  
  

I PER FORA: CANVIS A LA PELL

•    Taques: A conseqüència de les alteracions hormonals que estimulen la producció de melanina, poden aparèixer taques fosques. Són més freqüents al llavi superior, nas, pòmuls i front, però també a les galtes o contorn inferior de la mandíbula.
Pot ser que aparegui una línia negra del melic a la zona púbica i algunes parts de la pell, ja més fosques, encara s’hi tornin més.

Aquests canvis solen desaparèixer al cap de pocs mesos de parir, però per reduir-los i que no es facin permanents, és bàsic protegir la pell del sol. 
S’ha de fer servir un protector solar amb un índex molt alt cada dia i renovar-lo diversos cops.
Tant els laboratoris ISDIN com  AVÈNE comercialitzen un gran ventall de productes adequats a tota mena de pell, amb molts tipus de textures i formats perquè la pell estigui correctament protegida.     
Un complement perfecte pels fotoprotectors és el sèrum de la línia VINOPERFECT dels laboratoris CAUDALIE. Corregeix les taques i prevé la seva aparició aconseguint una unificació del to de la pell. És totalment segur durant l’embaràs i es pot aplicar matí i nit abans del nostre tractament habitual o  del protector solar.

•    Picor: És un símptoma que pot aparèixer a la panxa i els pits durant el segon i tercer trimestre a mesura que s’augmenta de pes. Pot tenir un origen hormonal per culpa de l’augment dels estrògens i inclús pot ser produït per alguns aliments o al·lèrgia que es pateixi.
Lo més important és hidratar la pell, evitar dutxes i banys prolongats o amb aigua molt calenta. Els sabons han de ser neutres i suaus. 
La roba és convenient que sigui ampla i de materials naturals tipus cotó.

•    Estries: A mesura que avança l’embaràs, a la majoria de les dones apareixen estries a la zona dels glutis, cuixes, malucs, pits i panxa.
Als últims mesos de l’embaràs el creixement és màxim i les fibres de col·lagen i elastina es trenquen a conseqüència de l’estirament de la pell.
L’ideal és prevenir-les perquè després són més difícils d’eliminar. Si la pell està ben hidratada i nodrida disminuïm el risc que surtin.
Les cremes que  tenim a la farmàcia són eficaces en aquests casos. La gamma TROFOLASTIN  de la casa NOVARTIS amb Centella asiàtica  potenciadora de l’elasticitat i la línia VELASTISA dels laboratoris ISDIN són dos bons exemples.

•    Cames cansades: Principalment degut a l’augment de pes i a les alteracions hormonals. 
Per ajudar a prevenir aquest problema podem dormir amb les cames una mica aixecades, dutxes amb aigua freda, evitar estones llargues de peu i caminar o fer exercici suau.
A nivell alimentació veure força aigua i limitar aliments picants.


Evidentment aquests són els canvis més habituals a la gran majoria de les dones, però cada persona és un mon i cada cos diferent. 
En cas de qualsevol dubte o aclariment addicional els professionals de la salut com nosaltres els farmacèutics, estem sempre a la vostra disposició.

Us hi esperem!