Avui obert: 09:00-13:00, 17:00-20:00
Demà obert: 09:00-13:00, 17:00-20:00

Campanya Càncer Mama Octubre 2021

Temps de lectura 1 min.
Campanya Càncer Mama Octubre 2021

16 Octubre 2021

El Càncer de Mama 

El càncer de mama és el càncer de major prevalença a nivell mundial entre dones. L'OMS afirma que en països en desenvolupament, aquest càncer està augmentant considerablement perquè es detecta en fases molt avançades de la malaltia. En general, aquesta malaltia afecta 1 de cada 8 dones. És per això, que és indispensable una detecció a temps, ja que el tractament serà molt més eficaç. 

Per poder detectar-lo hem de basar-nos en dos pilars fonamentals:

  • AUTOEXPLORACIÓ: l'autoexploració mamària és un mètode molt eficaç per detectar qualsevol anomalia de la mama i poder consultar al metge ràpidament. Es recomana que un cop al mes es dediquin 2 minuts a realitzar la tècnica basada en uns senzills passos.
  • MAMOGRAFIA: les mamografies milloren en més d'un 30% el pronòstic del càncer de mama, Aquesta prova no agressiva és clau per detectar lesions premalignes i poder tractar-les a temps. Es recomana, a persones majors de 40 anys o amb antecedents familiars, realitzar-ne una a l'any, ja que tan sols dura uns 20 minuts i és una prova segura.

¿Què podem fer-hi nosaltres? Per diminuir-ne el risc, es recomana seguir una vida saludable, exercici setmanalment, mantenir un control del pes corporal, evitar el tabac i l'alcohol i realitzar mensualment l'autoexploració mamària.

S'ha demostrat que la cura emocional i corporal té beneficis en la qualitat de vida dels pacients i millora la seva recuperació. És per això que des de la Farmàcia Portús hem decidit posar el nostre granet de sorra i mitjançant la compra d'alguns productes d'higiene corporal, facial i intima, així com de mascaretes de color rosa (símbol de la lluita contra el càncer de mama), destinarem part dels beneficis a recaptar fons per aquesta lluita. Ajuda'ns a combatre el càncer de mama!

Per últim, volem donar un missatge d'ànim a totes les qui estan patint o han patit aquesta malaltia.

Sou molt valentes!